ERVARINGEN: FRISDRANKEN.COM DE ONAFHANKELIJKE ONLINE GROOTHANDEL VOOR FRISDRANK

AUTOMATISERING | KOPPELING | TWINFIELD

ERVARINGEN: FRISDRANKEN.COM DE ONAFHANKELIJKE ONLINE GROOTHANDEL VOOR FRISDRANK

Frisdrank.com is gestart in december 2020, maar kan zich nu al dé onafhankelijke online groothandel voor frisdrank in de Benelux noemen. Ze verbinden daarbij vraag en aanbod, met een frisse blik op de markt. Dat gebeurt vanuit Best, met de distributie in Venlo. Een jong bedrijf dus, maar samen hebben de vier partners een indrukwekkend aantal jaren ervaring in bulkfood, beverages en foodservice. Koppel dat aan de nodige kennis van digitale marketing en je hebt een succesformule te pakken.

De blik is altijd gericht op mogelijkheden voor vernieuwing: inspringen op frisdrank trends, maar ook optimaliseren van de werkwijze. Founder Maurice Konings maakt bijna ongemerkt alvast een bruggetje: “We groeien steeds meer naar een online platform, dat heel schaalbaar is. Daarin heeft Brincr een belangrijke rol vervuld.”

Frisdrank.com en Brincr
“Je start een bedrijf met de intentie om flink op te schalen. Dan moet je zorgen dat je als partners zo misbaar mogelijk wordt. Dat vraag om goede automatisering. Dus ga je eerst rondkijken: wat is de beste software op de markt, voor een redelijke prijs? We hebben ook met een grote globale aanbieder gesproken. Een prachtig systeem, daar niet van. Maar net een stapje te hoog voor wat wij wilden,” vervolgt Maurice.

Klik
“Uiteindelijk heb ik advies gevraagd aan een goede relatie. Die was net partner geworden bij een groot accountantsbureau. Zij werken met Twinfield en zijn tip was om een pakket te zoeken dat daarmee kan kletsen. Toen kwam ik al snel uit bij Brincr en heb zelf contact opgenomen. Eerst heb ik met Tom gesproken en later met Jeroen. De klik was er meteen. Het contact is altijd heel persoonlijk en ze reageren snel.”

De software
“Als pakket springt Brincr er vooral uit door de eenvoud. De modulaire opzet is prettig en ze denken ook mee in het budget. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt. De software zelf is overzichtelijk en het werkt allemaal perfect bij ons. Er is een dashboard waar we snel heel veel informatie uit kunnen halen. Per mail gaat de CMR-vrachtbrief naar transport en bestellingen vinden zo de weg naar het magazijn. Een kind kan de was doen. Het bestelportaal werkt heel fijn, voor ons maar ook voor de klant.”

Koppeling met Twinfield
Over de integratie met de boekhouding: “Natuurlijk kost het inrichten in het begin wat tijd. Maar alles functioneert nu bijzonder goed. Het is heel prettig om één online pakket te hebben, waarmee order- en voorraadbeheer direct worden gesynchroniseerd met de boekhouding.”

Tevreden
“Ja, we zijn echt tevreden met Brincr. Dus als iemand software zoekt voor de operationele processen binnen een groothandel, zou ik het zeker aanraden. En helemaal als je het wilt gebruiken in combinatie met een boekhoudprogramma als Twinfield.”

Wil je net als Frisdrank.com ook vrijblijvend kennismaken met Brincr?
Vraag een online demonstratie aan of open direct een gratis proefaccount en ervaar Brincr voor 14 dagen.