Optimaal inzicht in je voorraad met Brincr software

Voorraadbeheer is één van de lastigste opgaven van een handelsbedrijf. Heb je te veel voorraad? Dan kost het je geld. Heb je te weinig voorraad? Dan kost het je klanten.   

“Het wordt alleen maar drukker binnen onze organisatie en het wordt steeds lastiger het overzicht in voorraad en orderprocessen te bewaren…”

Herken jij je in bovenstaande quote? Dan sta je niet alleen..! Het is voor groeiende handelsbedrijven (zowel webshops als traditionele groothandelsbedrijven) een steeds grotere uitdaging om de voorraden op een optimaal niveau te houden. Om de groei bij te houden is INZICHT het sleutelwoord waarmee het handelsbedrijf van nu zijn toekomst veilig stelt. Brincr biedt je de tools om jouw voorraadbeheer inzichtelijk te houden.

Zowel B2B als B2C verkopen?

We zien de trend van traditionele retail naar online verkopen zich onverminderd voortzetten. Een B2C webshop naast de B2B verkopen zorgt voor een nieuwe uitdaging: hoe zorg je ervoor dat de voorraad in de webshop gelijk loopt met die in het magazijn. Immers, bij een verkoop buiten de webshop om moet je dan handmatig de voorraad in de webshop aanpassen. Dit is onoverzichtelijk en enorm foutgevoelig, hier kan je waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken. Brincr biedt je deze hulp door een koppeling met je webshop te maken én de voorraden te synchroniseren, onlangs hebben we hier een koppeling met Lightspeed aan toegevoegd.  Hierbovenop zien wij een toenemende trend in webshops die meer en meer B2B gaan verkopen en zo tevens als groothandel gaan fungeren.

Inzicht in voorraad

Door effectief voorraadbeheer kun je veel geld besparen. Denk niet alleen aan een lagere voorraadstand maar ook een besparing in fouten. Een verkoop van een artikel dat niet op voorraad blijkt te zijn kost veel tijd om terug te draaien. En dan hebben we het nog niet over de teleurstelling bij de klant.. Een actueel beeld van de vrije voorraad, artikelen die in order en offerte staan én ingekochte voorraad die onderweg is, is van groot belang!

 

Inzicht in je magazijn

Naast inzicht in de hiervoor beschreven processen is het van belang dat je tevens inzicht hebt in de fysieke locatie van je goederen. Een goed ingericht magazijn helpt je snel orders te picken en fouten te voorkomen. Zorg dat je je magazijn (hoe klein of groot ook) indeelt in vaste locaties. Door een locatie toe te kennen aan de binnenkomende producten wordt het eenvoudiger de orders te picken en worden fouten voorkomen.

Inzicht in je inkoopproces

Door juist en tijdig in te kopen voorkom je dat producten uit voorraad zijn maar ook dat er juist te hoge voorraden zijn. Klinkt eenvoudig maar in de praktijk lastiger dan je denkt! Zeker als er veel producten zijn, seizoensinvloeden meespelen of verschillende leveranciers zijn. Met het gebruik van automatische notificaties die je wijzen op kritische voorraadstanden, optimale bestelhoeveelheden en inkoopadviezen kun je veel kosten besparen! 

Een groothandel die bovenstaande aspecten van zijn organisatie inzichtelijk heeft bespaart op kosten en draait efficiënt. Maar ook een  integratie van online en offline verkopen hoort hierbij. Koppel je  webshop(-s) aan je voorraad en verkoopsysteem en houdt grip op het totale proces in je groothandel.

Brincr biedt je een volledig real time overzicht:

Voorraadoverzicht met filteropties

In het voorraadoverzicht zie direct de voorraad info per product. Middels de filterfunctie kun je filteren op o.a. leverancier, voorraadstand (voldoende, kritisch, geen), productcategorie etc. In het overzicht zie je:

Vrije voorraad: dit is de voorraad die vrij is om te verkopen
Fysieke voorraad: dit zijn de aantallen die fysiek in het magazijn aanwezig is
Voorraad SO: de aantallen die gereserveerd zijn in een verkooporder
Voorraad BO: de aantallen die gereserveerd zijn in een backorder
Voorraad Q: de aantallen die in offertes verwerk zitten
Voorraad PO: de aantallen die in bestelling staan bij de leverancier

Bovenstaande info geeft een volledig beeld hoe de voorraadpositie is opgebouwd en helpt je controle te houden over de voorraadstand.

Voorraadoverzicht per magazijn

Indien je meerdere fysieke magazijnlocaties hebt dan wil je uiteraard weten hoe de voorraad over de magazijnen verdeeld is. Brincr houdt dit voor je  bij met de module Meerdere magazijnen. Je kunt zelf een onbeperkt aantal magazijnen aanmaken.

 

Voorraadmutaties op productniveau

Voorraadmutaties

 

Brincr laat je exact zien hoe de fysieke voorraad van een product tot stand is gekomen. Elke mutatie is op artikelniveau terug te zien. Bij meerdere magazijnen is dit ook weer per magazijn op te splitsen.